Het prachtige aan de natuur is dat het zich aanpast op welk klimaat dan ook. In de winter komen er ook bepaalde plantsoorten juist beter naar voren. Bevroren of met sneeuw bedekt, winterplanten doen meer dan alleen overleven; ze groeien en bloeien zelfs in het winterseizoen! Juist daarom een artikel dat de beste winterplanten eens in de spotlight zet.

De Camelia bloem

Deze prachtige bloem varieert in kleur van licht-roze tot donkerrood. De Camelia bloem heeft veel water nodig, maar kan weinig zonlicht verdragen. Het is daarom over het algemeen ook zo dat dit soort bloemen haast niet overleven in warme gebieden of in de zomer, maar juist beter groeien in wat koudere vochtigere gebieden. Verder is het een langzame groeier, wees dus geduldig met deze bloem.

De Japanse Esdoorn

Indien je een wat grotere tuin hebt is deze boom een uitermate geschikte plant voor het koudere klimaat. Oorspronkelijk groeide deze boom alleen in Azi├ź, maar is nu wereldwijd te verkrijgen. De Japanse Esdoorn wordt gewaardeerd voor zijn prachtige bladeren, die van rood naar goudgeel verkleuren. In de herfst is deze boom een waar spektakel om te aanschouwen.

Sneeuwklokjes

De naam zelf verklapt het al, de sneeuwklokjes zijn bloemen die met de steel door de sneeuw heenkomen om vervolgens te bloeien. Eenmaal in de bloei verschijnen de prachtige witte bloemblaadjes die deze plant zo uniek maken. Dit soort planten kunnen alleen groeien in koud weer, waardoor het een winterplant bij uitstek is!

Nieskruid

Januari is de maand van het nieskruid: een bloem die bijna 40 centimer lang kan worden. Nieskruid is een echte doorzetter, zelfs wanneer de plant met sneeuw bedekt is zal het door blijven groeien. Het beste is om nieskruid in de buurt van een boom of andere beschutting te planten, aangezien het erg gevoelig kan zijn voor wind. Ten slotte moet er ook rekening gehouden worden dat nieskruid enkel in de zomer kunnen overleven wanneer ze genoeg schaduw krijgen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *