Wat speelt zich allemaal af in de design wereld van 2015? Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en designstijlen in dit artikel.

Zwarte achtergronden

martin-veltkemp-black-fence

Of het nou een hekje of een muurtje is, de trend van zwarte achtergronden in de tuin is in 2015 overduidelijk aanwezig. Het mengt goed met donkere stenen, waardoor het al snel een strak effect creëert.

Geschilderde huisnummers

curb-appeal-painted-house-numbers-bruges-belgium-gardenista

Goedkoop, simpel en functioneel: het schilderen van een huisnummer. Het kan niet afbreken, verbuigen of roesten en is daardoor erg functioneel. Het is niet altijd het geval dat mode zich combineert met functionaliteit, maar dat is bij deze trend wel zeker het geval!

Loungebanken

loungebank

We zien ze in steeds meer tuinen verschijnen: loungesets. Tegenwoordig zijn die uit dergelijke materialen vervaardigd opdat je ze het ganse seizoen buiten kunt laten staan, regen of geen regen. De loungebank uit de afbeelding vonden we op emob. Let wel, voor een dergelijk exemplaar, reken op een budget van minstens €1500.

 

Bamboe

bamboo-trellis-diy-gardenista

Als je het woord bamboe laat vallen in een kamer vol met tuinarchitecten zal het grootste deel direct nee roepen. Maar waarom zijn bamboeplanten zo ongewild? Dat heeft mede te maken met het feit dat dit soort planten zeer agressief groeien, en tot wel 10 meter hoog kunnen worden. Het neemt daarom al gauw een groot deel van de tuin in beslag, zeker wanneer dit niet wordt bijgehouden. Echter zijn er genoeg leuke opties om alsnog met deze prachtige Aziatische plantensoort te werken zonder er last van te hebben. De bovenstaande afbeelding is een perfect voorbeeld, gehard bamboe kan prima gebruikt worden als raamwerk voor andere plantjes.

Eetbare zaden, kiemen en microgroenten

grow-microgreens-gardenista

Een muurbak met microgroenten is haast niet meer te missen in de tuin waarvan gegeten kan worden. Doordat ze makkelijk te onderhouden zijn en snel groeien is dit de ideale additionele versiering voor in de tuin. Pak twee vliegen in een klap. Hang bijvoorbeeld een bak microgroenten of kiemen aan het bamboerek!

Bruine bloemen

700_piet-garden-1

Bruine bloemen wordt in elke tuin vaak als onkruid gezien, maar in 2015 heeft dit type bloem juist een nieuwe rol gekregen. Een te kleurrijke tuin heeft weinig contrast, er is teveel kleur met verschillende bloemen waardoor de focus juist minder wordt. Bruine bloemen zijn hier de ideale oplossing voor, ze bieden mooi het contrast aan voor andere kleurrijke bloemen. Een ander voordeel is dat veel van dit soort bloemen het hele jaar door in “bloei” staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *